Galerie AdK

Annette Ong

Annette Ong (1951) woont en werkt in Amsterdam. Zij heeft haar atelier, met prachtig daklicht, op de zolder waar ooit, lang geleden, de tekenkamer van Amsterdam gevestigd was. Met een dagelijkse vanzelfsprekendheid werkt zij daar aan haar schilderijen en tekeningen. De samenwerking met galerie AdK is van het eerste uur, nu al meer dan twintig jaar. Door de jaren heen heeft zij met de regelmaat van twee/drie jaar een solotentoonstelling ingericht die de ontwikkelingen in haar werk toont: op groot monumentaal formaat en kleine houtpanelen, met werken op papier en op linnen geschilderd. Met verzamelaars die de kracht in haar werk herkennen die haar blijven volgen.

Recent heeft de kunsthistoricus Hans Sizoo over haar werk het volgende gepubliceerd in Bühne (uitgegeven door Aspekt): Annette Ong neemt de vrijheid die zij zichzelf in al haar schilderijen gunt ten opzichte van het waargenome feit. En gelukkig maar. Want het meest bijzondere talent waarvan haar kunst getuigt is juist dat voor een creatieve omgang met de kleur. Zulke creativiteit krijgen wij te ervaren wanneer de toegepaste kleuren elkaar doen oplichten, des te immateriëler doen stralen of des te dieper doen glanzen, dus samen iets meer worden dan alleen maar een optelsom van kleuren. Ook waar de kunstenaar zich waagt aan een bont palet spreekt deze creativiteit alles behalve voor zichzelf.

Annette Ong neemt haar dagelijkse omgeving als aanleiding voor haar werk. Door concentratie, eigenzinnigheid en talent, krijgen de werken een betekenis die de aanleiding overstijgt.

Annette Ong in haar atelier

Recent werk

Daglicht, 2024, Annette Ong
Z.T., 2024, Annette Ong
Z.T., 2024, Annette Ong
Z.T., 2022/24, Annette Ong
Z.T., 2023, Annette Ong
Z.T., 2024, Annette Ong
Z.T., 2023/24, Annette Ong
Z.T., 2022/23, Annette Ong
Z.T., 2022/23, Annette Ong
Z.T., 2023, Annette Ong

Terug naar alle kunstenaars

This site is protected by reCHAPTA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply